cleaneating - a mocskosul fit táplálkozási életmódblog

Chipsélmény bűnbeesés nélkül? - Igen!
2014. október 28.

Chipsélmény bűnbeesés nélkül? - Igen!

Az ízfokozókban és olajban csöpögő, burgonyából készült chips az étkezés legalja. Egy gond van vele: nagyon finom. Szerencsére erre is van megoldás, persze csak ha magunk vesszük kézbe a dolgokat és hajlandóak vagyunk megsütni életünk első zöldség chipszét...majd a másodikat, aztán a,...

Hozzávalók:

  • Zöldség, vagy gyümölcs tetszés szerint. Pl. édesburgonya, kelkáposzta, sárgarépa, cékla, paradicsom, alma,...
  • Fűszer ízlés szerint pl: paprika, bors, fokhagymapor, snidling, oregánó,...
  • Lehelletnyi kókuszzsír


Elkészítés:

  1. A zöldségeket mosd meg, majd hagy kint alaposan megszáradni. Ezután egy uborkagyalu, vagy egy hámozó segítségével vágd apró szeletekre. Fontos, hogy az eszköz nagyon éles legyen, hiszen csak így tudod szabályos vékony szeletekre vágni.
  2. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, amit vékony ecsetelő segítségével kenj be kókuszzsírral és tedd rá a szeleteket úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. (Ha van teheted pici kókuszolajat spricceld meg felülről is)
  3. Sütőben 180 fokon kb 20-25 perc alatt süsd meg. Alkalmanként nézz rá, mert lehet, hogy 1-1 szelet gyorsabban sül.
  4. Amint megsült szalvétára tedd a felesleges zsiradék eltüntetése miatt, majd fűszerezés után fogyaszthatod is :)

A chips még finomabb, ha házilag gyártunk hozzá egészséges mártogatós öntetet, ezekről a cleanetaing.hu csapata írt bővebben: egészséges öntetek (receptekkel).,

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cleaneating.blog.hu/api/trackback/id/tr296839927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása