cleaneating - a mocskosul fit táplálkozási életmódblog

Mi történik a gyomrodban a feldolgozott étellel?
2014. október 27.

Mi történik a gyomrodban a feldolgozott étellel?

Ezen a speciális lenyelhető kamerás kapszula, valamint egy hasonlóan ügyes különféle gyomortevékenységeket figyelő szenzoros kapszula segítségével készített videón jól látszik milyen változáson megy keresztül az étel a gyomorba.
A kísérlet során egyszer igazi "junkfood" volt a menü (ez a bal oldali képen látható), azaz ramen leves (olcsó ázsiai tésztaleves), gumicukor és kék színű Gatorade ital. Egy másik alkalommal pedig csak természetes összetevőket tartalmazó, de hasonló állagú és mennyiségű koszt volt a teszt alanya. 
A különbség jól látható: a junkfood menüvel hosszú órák múlva is alig sikerül boldogulnia a gyomornak. Észlelhetően nehezen emészti meg, hiszen a belső szerv még akkor is dolgozik a még kivehető formájú ételdarabokkal amikor a natúr menünek már nyoma sincs.

A bejegyzés trackback címe:

https://cleaneating.blog.hu/api/trackback/id/tr816836633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása